Windows 11 Ürün Anahtarı Nerede Yazar?

Cenqiz

New member
Windows 11 kullanıyorum ve ürün anahtarımın nerede olduğunu merak ediyorum. Bilgisayarı hazır aldım, herhangi bir kart veya etiket üzerinde ürün anahtarı verilmedi. Bu durumda lisans anahtarım nerede kayıtlı olabilir? BIOS’a mı gömülü, yoksa Microsoft hesabıma mı bağlı?

Bazı kaynaklar, OEM cihazlarda ürün anahtarının BIOS/UEFI’ye gömülü olduğunu söylüyor. Ancak bunu doğrulamanın yolu nedir? PowerShell veya CMD komutları gerçekten işe yarıyor mu? Örneğin wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey komutuyla bulduğunu iddia edenler var.

Ayrıca Microsoft hesabına bağlı dijital lisans sisteminde ürün anahtarı hiç görünmüyor. Bu durumda format atınca nasıl etkinleşiyor anlamıyorum.

Sizce Windows 11 ürün anahtarı nerede tutuluyor? BIOS’ta gömülü mü, Microsoft hesabında mı, yoksa her iki sistem birlikte mi çalışıyor?

Windows 11’de ürün anahtarını görmek için Komut İstemi’ni yönetici olarak aç ve şu komutu yaz:
Kod:
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey
Bu, BIOS’a gömülü anahtarı gösterir.

Eğer bilgisayar hazır yüklü geldiyse anahtar anakartın UEFI belleğinde kayıtlıdır. Yeniden kurulum yapsan bile otomatik olarak etkinleşir.

Microsoft hesabınla giriş yaptıysan anahtar o hesaba bağlı dijital lisans olarak saklanır. Yeniden yüklemede otomatik tanınır.

Ayarlar > Sistem > Hakkında > Etkinleştirme kısmında da lisansın durumu görünür ama tam anahtarı göstermez, sadece etkin olup olmadığını gösterir.

Bazı OEM sistemlerde anahtar görünmez, sadece Microsoft sunucularında kayıtlı olur. O yüzden komut işe yaramazsa panik yapma, lisans zaten saklıdır.

Özetle: Ürün anahtarını görmek için 'wmic' komutu en pratik yöntem. Eğer sonuç boş gelirse, cihaz dijital lisansla etkinleştirilmiş demektir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.