Windows 11 Rufus ISO Ayrıştırma Hatası

Muzo

New member
Merhaba, Rufus ile Windows 11 ISO dosyasını USB belleğe yazdırırken sürekli 'ISO yansısı ayrıştırma hatası' uyarısı alıyorum. ISO’yu Microsoft’un resmi sitesinden indirdim ama hata vermeye devam ediyor. USB belleği değiştirdim, farklı Rufus sürümlerini de denedim ama sonuç aynı. Bu hatanın nedeni tam olarak nedir? ISO dosyası mı bozuk yoksa Rufus ayarlarında mı bir hata yapıyorum?

Çözüm
Bu hata genelde ISO dosyasının bozuk indirilmesinden kaynaklanır. ISO’yu tekrar indirip SHA256 değerini kontrol et. Ayrıca Rufus’ta FAT32 yerine NTFS seç, çünkü Windows 11 ISO’ları genellikle 5 GB’tan büyük dosyalar içeriyor.
Bu hata genelde ISO dosyasının bozuk indirilmesinden kaynaklanır. ISO’yu tekrar indirip SHA256 değerini kontrol et. Ayrıca Rufus’ta FAT32 yerine NTFS seç, çünkü Windows 11 ISO’ları genellikle 5 GB’tan büyük dosyalar içeriyor.

Çözüm
USB belleği 'diskpart' ile sıfırlayıp yeniden biçimlendir:
Kod:
diskpart
list disk
select disk X
clean
create partition primary
format fs=ntfs quick
Sonra Rufus’u yönetici olarak çalıştır.

Eğer ISO adında Türkçe karakter varsa (örneğin 'Windows 11 Türkçe.iso'), Rufus ayrıştırma sırasında hata verebiliyor. Dosya adını İngilizce karakterlerle değiştir.

Antivirüs yazılımı bazen Rufus’un dosya yazma sürecini engelliyor. Geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar dene. Özellikle ESET ve Avast bu hatayı tetikliyor.

Rufus’ta 'Gelişmiş sürücü özelliklerini göster' kısmında 'Eski BIOS uyumluluğu' seçeneğini kapat. Bu ayar bazen yansıyı oluştururken çakışma yaratıyor.

Rufus hata mesajı 'ISO image extraction failure' olarak geçiyorsa, genelde install.wim dosyası 4 GB sınırını aşıyordur. Rufus’un 'Split install.wim' seçeneğini kullan.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.