Windows 11 Oyunlarda Ekran Sarı Renk Oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Selam arkadaşlar, birkaç gündür Windows 11'de oyun oynarken ekranım sarı tonlara dönüyor. Özellikle CS2 ve Valorant'ta renkler bir anda sıcaklaşmış gibi oluyor. Başta monitör arızası sandım ama masaüstüne dönünce renkler normale dönüyor.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 5500
  • MSI RTX 3060 V2 OC (sürüm 581.57)

Monitör ayarlarını sıfırladım, NVIDIA Denetim Masası’ndan renk ayarlarını da kontrol ettim. Gece ışığı ve HDR kapalı. Sorun sadece oyun içindeyken oluyor. Acaba Windows 11’in son güncellemesiyle ilgili bir renk profili hatası mı var? Benzer bir durum yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim?

Çözüm
Windows 11’in 24H2 güncellemesinden sonra renk profili sorunları sık yaşanıyor. Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları > Renk profili kısmından 'sRGB IEC61966-2.1' profilini seç.
Bende de benzer bir durum olmuştu. NVIDIA Denetim Masası'ndan 'Görüntü ayarlarını ön ayarlara sıfırla' deyince düzeldi. Ayrıca GeForce Experience'da oyun için özel filtre (NVIDIA Freestyle) açık mı kontrol et.

Bu genelde Windows 11’in renk yönetimiyle alakalı bir bug. Özellikle HDR destekli monitörlerde SDR oyunlarda renk profili kayıyor. Renk Yönetimi’nden tüm ICC profillerini kaldırıp varsayılanı tekrar eklemeni öneririm.

Sürücü sürümün 581.57 ise, 551.76’ya geri dönmeyi dene. 581 serisinde renk profiliyle ilgili geçici bir hata raporlanmıştı. Ben downgrade sonrası düzeldim.

Monitörünün renk sıcaklığı oyun profiline geçince değişiyor olabilir. MSI Afterburner ya da G-Sync ile alakalı da olabiliyor. Oyun sırasında renk profili geçişini test et.

Windows Gece Işığı servisi devre dışı gibi görünse bile arka planda çalışabiliyor. Komut istemine 'services.msc' yazıp 'Display Enhancement Service' servisini durdurmayı dene.

Windows 11’in 24H2 güncellemesinden sonra renk profili sorunları sık yaşanıyor. Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları > Renk profili kısmından 'sRGB IEC61966-2.1' profilini seç.

Çözüm