Windows 11 Intel Kaçıncı Nesil İşlemcileri Destekliyor?

Kenan

New member
Selamlar, yeni sistem topluyorum ve merak ediyorum: Windows 11 tam olarak Intel’in kaçıncı nesil işlemcilerinden itibaren destek veriyor? Bende 7. nesil i7 var, bazı sitelerde destekleniyor yazıyor, bazıları destek dışı diyor. Gerçek sınır nedir? 6. ve 7. nesil Intel işlemcilerde kurulum yapılabiliyor mu?

7. nesil işlemciler (örneğin i7-7700K) teknik olarak çalışıyor ama Microsoft'un uyumluluk listesinde yok. Rufus ile TPM gereksinimini kaldırarak kurulabiliyor.

Resmi listede 8., 9., 10., 11., 12., 13. ve 14. nesil Intel işlemciler yer alıyor. Hepsi destekli. 7. nesil için sadece Surface cihazlara özel istisna var.

Desteklenmeyen işlemcilerle kurulum yapınca sistem sorunsuz çalışıyor ama büyük güncellemeleri otomatik alamayabiliyor.

Ben 7. nesil i5-7500 ile kullanıyorum, bir yıldır sorunsuz. Sadece kurulum sırasında 'desteklenmeyen işlemci' uyarısı çıktı, sonrası gayet stabil.

6. nesil Skylake işlemciler için TPM 2.0 genelde yok. Varsa bile firmware üzerinden aktif etmek gerekiyor ama resmi destek yine yok.

Intel 8. nesil sonrası tüm işlemciler (Core i3, i5, i7, i9) Windows 11 ile tam uyumlu. Yeni BIOS sürümleriyle destek daha da genişledi.

Microsoft’un 2023 güncellemesinde bazı 7. nesil CPU’lar (ör. i7-7820HQ) istisnai olarak listeye eklendi ama bu çok nadir bir durum.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.