Windows 11 Fotoğraf Görüntüleyici Çok Yavaş Açılıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muzo

New member
Bilgisayarımı Windows 10'dan Windows 11’e yükselttim ve genel olarak memnunum ama bir sorun beni çıldırtıyor. Fotoğraf açarken sistem resmen düşünmeye başlıyor. Windows 11’in yeni Fotoğraflar uygulaması bazen 4-5 saniye bekletiyor, özellikle yüksek çözünürlüklü görsellerde takılıyor.

Eskiden Windows 10’daki klasik 'Fotoğraf Görüntüleyici' anında açılıyordu. Şimdi her defasında sanki RAM yetmiyormuş gibi gecikme yaşıyorum. SSD kullanıyorum, sistem güçlü ama bu uygulama aşırı ağır çalışıyor.

Acaba eski Windows Fotoğraf Görüntüleyici’yi geri getirmenin bir yolu var mı? Ya da bu yavaşlığı azaltmanın bir yöntemi var mı? Bazen sadece bir ekran görüntüsünü açmak bile sinir bozucu hale geliyor.

Yeni Fotoğraflar uygulaması biraz ağır çalışıyor çünkü OneDrive entegrasyonu var. Uygulamayı sıfırlayıp önbelleği temizlemeyi dene.

Fotoğraflar uygulamasını Microsoft Store’dan kaldırıp yeniden yüklemek bazen fark yaratıyor. Özellikle son güncellemede performans arttı.

Yüksek çözünürlüklü fotoğraflarda donma oluyorsa GPU hızlandırmasını kapatmayı dene. Ayarlar > Uygulamalar > Fotoğraflar kısmından yapılıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.