Windows 11 Favori Fotoğraflar Nerede Bulunur?

Soykann

New member
Selamlar, Windows 11’de Fotoğraflar uygulamasında bazı fotoğrafları favori olarak işaretledim ama bilgisayarda bu fotoğrafların nerede tutulduğunu bulamıyorum. Favori fotoğraflar özel bir klasörde mi saklanıyor yoksa sadece uygulama içinde mi görünüyor?

Yani bir fotoğrafı favori yaptığında dosya taşınmaz, sadece uygulama içindeki veritabanına işaretlenir. O yüzden Dosya Gezgini’nde ayrı klasör bulamazsın.

Fotoğraflar uygulamasında sol menüde 'Favoriler' sekmesi var. Tüm favori işaretli görseller oradan görüntülenebilir ama fiziksel klasörleri değişmez.

Eğer OneDrive senkronizasyonu açıksa, favori işaretleri bulutla da senkronize edilir. OneDrive web arayüzünde de görebilirsin.

Favori bilgileri şu dosyada tutulur:
Kod:
C:\Kullanıcılar\KullanıcıAdı\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.Photos_*
Ama bu sadece meta veridir, fotoğrafların kendisi orada değil.

Ben favori fotoğraflarımı kolay bulmak için Dosya Gezgini’nde 'Etiket' sütununu aktif ediyorum. Favorilerde küçük yıldız simgesi çıkıyor.

Eğer manuel olarak klasör oluşturmak istersen, Fotoğraflar uygulamasında favorileri seçip 'Kopyala > Yeni Klasör'e yapıştır' diyebilirsin.

Microsoft henüz favoriler için özel bir dizin eklemedi ama istenirse uygulama içinden dışa aktararak topluca kaydedilebiliyor.

Özetle: Favoriler Fotoğraflar uygulamasının içinde görünür, dosya konumları değişmez. Dilersen kendi 'Favori Fotoğraflarım' klasörünü oluşturabilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.