Windows 11 0x803FA067 Hatası Nasıl Çözülür?

Cihan

New member
Selamlar, Windows 11’de 0x803FA067 hatası alıyorum. Ayarlardan etkinleştirme kısmına girdiğimde 'Windows’u etkinleştiremiyoruz' yazıyor. İnternette lisans ve yükseltme hatası diyorlar ama tam anlayamadım. Windows 10’dan yükselmiştim, dijital lisansım vardı. Şimdi etkinleştirme bir türlü olmuyor. Bu hatayı nasıl çözebilirim?

Çözüm
0x803FA067 hatası genellikle geçersiz ürün anahtarı veya dijital lisansın tanınmaması nedeniyle olur. Eğer Windows 10’dan yükselttiysen, internet bağlantısı açıkken Microsoft hesabınla oturum aç. Ardından 'Etkinleştirme Sorun Giderici'ni çalıştır. Çoğu zaman lisans yeniden eşleşir.
0x803FA067 hatası genellikle geçersiz ürün anahtarı veya dijital lisansın tanınmaması nedeniyle olur. Eğer Windows 10’dan yükselttiysen, internet bağlantısı açıkken Microsoft hesabınla oturum aç. Ardından 'Etkinleştirme Sorun Giderici'ni çalıştır. Çoğu zaman lisans yeniden eşleşir.

Çözüm
Etkinleştirme Sorun Giderici’ni açmak için: Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme > Sorun Gider’i tıkla. Eski dijital lisansın Microsoft hesabına bağlıysa otomatik olarak yeniden etkinleşir.

Ağ bağlantısı bazen proxy veya VPN yüzünden etkinleştirmeyi engelliyor. VPN’i kapatıp tekrar dene. Ayrıca sistem saatinin doğru olduğundan emin ol.

Windows 10 dijital lisansı varsa ama anakart değiştiyse, lisans donanıma bağlı olduğundan yeniden etkinleştirme gerekir. Microsoft hesabıyla giriş yaptıysan, 'Cihazımı etkinleştir' seçeneğiyle yeni anakarta lisansı aktarabilirsin.

Eğer sistemde kurumsal (Volume) lisans kalıntısı varsa bu hatayı verir. PowerShell’de şu komutla kontrol et:
Kod:
slmgr /dlv
'Sürüm Kanalı: Volume' yazıyorsa perakende (Retail) anahtarına geçmelisin.

Microsoft hesabını cihazla ilişkilendirmek için: Ayarlar > Hesaplar > Bilgiler > Microsoft hesabıyla oturum aç. Ardından Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme kısmında lisans otomatik bulunur.

Yükseltme sırasında internet kapalıysa dijital lisans sunucuyla eşleşmiyor. Kurulumdan sonra internete bağlanıp 'slmgr /ato' komutunu çalıştır, etkinleştirme yeniden denenir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.