Windows 10'da Ekran Videosu Nasıl Kaydedilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Soykann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Soykann

New member
Selamlar, YouTube için küçük videolar hazırlamak istiyorum ama Windows 10’da ekran videosu kaydetmeyi bilmiyorum. Bazıları 'Game Bar' kullan diyor, bazıları da OBS veya Bandicam öneriyor. Ben sadece masaüstü ve tarayıcı görüntülerini almak istiyorum, oyun değil.

Windows 10’un kendi içinde ekran kaydetme özelliği var mı? Eğer varsa sesle birlikte nasıl kayıt alabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Windows 10’un içinde yerleşik bir ekran kaydetme aracı var: Xbox Game Bar. Açmak için Windows + G tuşlarına bas. Oradan 'Yakalama' sekmesine geçip kayıt tuşuna bastığında ekran videosu almaya başlar. Kısayolu ise Windows + Alt + R. Eğer mikrofon sesini de istiyorsan 'Ses' kısmından mikrofonu aktif et. Kaydedilen videolar otomatik olarak 'Videolar > Yakalamalar' klasörüne gider.
Windows 10’un içinde yerleşik bir ekran kaydetme aracı var: Xbox Game Bar. Açmak için Windows + G tuşlarına bas. Oradan 'Yakalama' sekmesine geçip kayıt tuşuna bastığında ekran videosu almaya başlar. Kısayolu ise Windows + Alt + R. Eğer mikrofon sesini de istiyorsan 'Ses' kısmından mikrofonu aktif et. Kaydedilen videolar otomatik olarak 'Videolar > Yakalamalar' klasörüne gider.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Game Bar masaüstü pencerelerini bazen kaydetmez, sadece aktif uygulamayı alır. Eğer tüm ekranı istiyorsan OBS Studio kullanmak daha iyi olur. Ücretsiz ve güçlü bir program.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.