Windows 10'da Ekran Çözünürlüğü Değişmiyor, Nasıl Düzeltilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Selamlar, ben Türk. Bilgisayarımda Windows 10 kullanıyorum ve bir süredir ekran çözünürlüğü sabit kaldı. Ayarlardan 'Gelişmiş ekran ayarları' kısmına giriyorum ama çözünürlük kısmı gri görünüyor, değiştiremiyorum. Sürücüleri güncelledim, yeniden başlattım ama sonuç aynı.

Ekran kartım NVIDIA GTX 1050 Ti. Windows güncellemesi sonrası oldu gibi. Farklı monitör taktım, yine değişmedi. Sizce sorun sürücüde mi yoksa Windows ayarlarında mı?

Çözüm
Türk, çözünürlük değiştirme seçeneğinin gri görünmesi genellikle ekran sürücüsünün doğru yüklenmemesinden kaynaklanır. Aygıt Yöneticisi’ni aç, 'Görüntü bağdaştırıcıları' kısmında sürücüye sağ tıklayıp kaldır. Ardından NVIDIA’nın sitesinden en güncel sürücüyü manuel indirip kur. Sorun büyük ihtimalle çözülür.
Türk, çözünürlük değiştirme seçeneğinin gri görünmesi genellikle ekran sürücüsünün doğru yüklenmemesinden kaynaklanır. Aygıt Yöneticisi’ni aç, 'Görüntü bağdaştırıcıları' kısmında sürücüye sağ tıklayıp kaldır. Ardından NVIDIA’nın sitesinden en güncel sürücüyü manuel indirip kur. Sorun büyük ihtimalle çözülür.

Çözüm
Benzer sorun yaşamıştım. Windows bazen temel görüntü bağdaştırıcısını kullanıyor, bu yüzden çözünürlük değişmiyor. Aygıt Yöneticisi’nde 'Microsoft Basic Display Adapter' yazıyorsa, doğru sürücü yüklenmemiştir.

NVIDIA Denetim Masası’nda özel çözünürlük oluşturmayı deneyebilirsin. 'Çözünürlük Değiştir' sekmesinde 'Özel Çözünürlük Oluştur' seçeneği var.

Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları kısmından 'Bağdaştırıcı özelliklerini görüntüle' deki 'Tüm modları listele' butonuyla çözünürlük seçebilirsin.

Kayıt defterinde bozuk çözünürlük girdileri kalmış olabilir. regedit > HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\VIDEO yolundaki alt anahtarları temizlemek işe yarayabilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.