Windows 10 Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarı Nasıl Geri Alırsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çavuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çavuş

New member
Selamlar, ben Çavuş. Bilgisayarıma son güncellemeyi yaptıktan sonra bazı programlar hata vermeye başladı. Format atmak istemiyorum. Windows 10’da sistem geri yükleme özelliğiyle eski bir tarihe dönmek mümkün mü? Nasıl etkinleştirilip kullanılıyor?

Çözüm
Evet, Windows 10’un sistem geri yükleme özelliği hâlâ aktif. Başlat menüsüne 'Geri Yükleme Noktası Oluştur' yaz ve aç. Sistem Özellikleri penceresinde 'Sistem Koruması' sekmesinden 'Sistem Geri Yükleme'ye tıkla. Buradan önceki bir tarihe dönmeyi seçebilirsin. Eğer kapalıysa, aynı menüden geri yükleme özelliğini etkinleştirmen gerekir.
Evet, Windows 10’un sistem geri yükleme özelliği hâlâ aktif. Başlat menüsüne 'Geri Yükleme Noktası Oluştur' yaz ve aç. Sistem Özellikleri penceresinde 'Sistem Koruması' sekmesinden 'Sistem Geri Yükleme'ye tıkla. Buradan önceki bir tarihe dönmeyi seçebilirsin. Eğer kapalıysa, aynı menüden geri yükleme özelliğini etkinleştirmen gerekir.

Çözüm
Ben her büyük güncellemeden önce manuel geri yükleme noktası oluşturuyorum. ‘Oluştur’ butonuna basarak anında yedek alabilirsin. Bu küçük bir alışkanlık ama çok işe yarıyor.

Eğer masaüstüne ulaşamıyorsan, kurtarma menüsünden de sistem geri yükleme başlatabilirsin. 'Gelişmiş seçenekler > Sistem Geri Yükleme' kısmında aynı işlemi yapar.