Windows 10 Şifre Sıfırlama USB Nasıl Oluşturulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muzo

New member
Selamlar, ben Muzo. Bilgisayarımı kişisel şifreyle kullanıyorum ama bazen unuttuğumda uğraştırıyor. İnternette 'şifre sıfırlama USB’si oluştur' diye bir özellik olduğunu gördüm. Bu tam olarak nasıl çalışıyor?

Windows 10’da şifre sıfırlama USB’si nasıl hazırlanıyor ve daha sonra gerçekten işe yarıyor mu? Ayrıca Microsoft hesabı kullanıyorsam yine bu yöntemi kullanabilir miyim?

Çözüm
Muzo, Windows 10’da şifre sıfırlama USB’si yalnızca yerel kullanıcı hesapları için çalışır. Microsoft hesabı kullanıyorsan bu yöntem işe yaramaz çünkü o durumda şifre online olarak sıfırlanır.

Adım adım USB oluşturma:
1. Boş bir USB belleği tak.
2. Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcı Hesapları > 'Parola sıfırlama diski oluştur' seçeneğine tıkla.
3. Sihirbaz açılacak, USB sürücünü seç ve mevcut parolanı gir.
4. Sihirbaz tamamlandığında USB, şifre kurtarma diski haline gelir.

Daha sonra şifreni unutursan giriş ekranında 'Parolayı sıfırla' bağlantısına tıklayıp bu USB’yi kullanarak yeni şifre oluşturabilirsin.
Muzo, Windows 10’da şifre sıfırlama USB’si yalnızca yerel kullanıcı hesapları için çalışır. Microsoft hesabı kullanıyorsan bu yöntem işe yaramaz çünkü o durumda şifre online olarak sıfırlanır.

Adım adım USB oluşturma:
1. Boş bir USB belleği tak.
2. Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcı Hesapları > 'Parola sıfırlama diski oluştur' seçeneğine tıkla.
3. Sihirbaz açılacak, USB sürücünü seç ve mevcut parolanı gir.
4. Sihirbaz tamamlandığında USB, şifre kurtarma diski haline gelir.

Daha sonra şifreni unutursan giriş ekranında 'Parolayı sıfırla' bağlantısına tıklayıp bu USB’yi kullanarak yeni şifre oluşturabilirsin.

Çözüm