Windows 10 Sıfırlamak mı, Yeniden Kurmak mı Daha İyi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Selam arkadaşlar, ben Cenqiz. Bilgisayarım son zamanlarda çok yavaşladı ve bazı hatalar vermeye başladı. Format atmayı düşünüyorum ama kararsız kaldım: Windows 10’un 'Bu bilgisayarı sıfırla' özelliğini mi kullanmalıyım yoksa USB ile temiz kurulum yapmak mı daha iyi sonuç verir? Siz nasıl yapıyorsunuz, hangisi daha stabil oluyor?

Ben her zaman USB ile temiz kurulum yapmayı tercih ederim. Microsoft’un Media Creation Tool’u ile en güncel ISO’yu indirip kurarsan sistem tertemiz olur. Sıfırlama seçeneği bazen eski dosyaları bırakabiliyor.

Ben sıfırlamayı seviyorum çünkü lisans, sürücüler ve bazı ayarlar otomatik olarak kalıyor. Temiz kurulumda hepsini yeniden ayarlamak gerekiyor, zaman alıyor.

USB ile format atmak en garantisi. Özellikle bozuk güncellemeler veya sistem dosyaları varsa sıfırlama bunları tam temizleyemiyor.

Sıfırlama seçeneği hızlı ama bazı sürümlerinde hata veriyor. Benim başıma geldi, 'Bu bilgisayar sıfırlanamadı' uyarısı çıkmıştı. O yüzden ISO’dan kurmak daha güvenilir.

Temiz kurulumdan önce verilerini yedekle, özellikle masaüstü ve Belgeler klasöründekiler kaybolur. Ben AOMEI Backupper kullanıyorum, çok işime yarıyor.

Format sonrası sürücüleri elle kurmak istemiyorsan, Driver Booster gibi bir yazılımla otomatik yükletebilirsin. USB format sonrası sistemde eksik sürücü olabiliyor.

Ben genelde sıfırlama yapıyorum, SSD olduğu için hızlı tamamlanıyor. Ama çok fazla hata varsa temiz kurulum en doğrusu.

Ben format öncesi BIOS güncellemesi yapmayı da öneriyorum. Özellikle eski anakartlarda yeni Windows sürümleriyle daha kararlı çalışıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.