Windows 10 RAM Kullanımı Azaltma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

New member
Selam, ben Kenan. Bilgisayarımda 8 GB RAM var ama Windows 10 boşta bile 4-5 GB kullanıyor. Görev Yöneticisi'nde arka planda bir sürü işlem var. Gereksiz RAM kullanımını nasıl azaltabilirim? Servis kapatmak güvenli midir?

Çözüm
Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar > Başlangıç kısmına git. Gereksiz programları devre dışı bırak. Sonra Hizmetler (services.msc) penceresinden 'Print Spooler', 'Windows Search', 'Connected User Experiences' gibi servisleri kapatabilirsin. Ama sistem servislerine dokunmamaya dikkat et.
Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar > Başlangıç kısmına git. Gereksiz programları devre dışı bırak. Sonra Hizmetler (services.msc) penceresinden 'Print Spooler', 'Windows Search', 'Connected User Experiences' gibi servisleri kapatabilirsin. Ama sistem servislerine dokunmamaya dikkat et.

Çözüm
Ben 'SysMain' servisini kapatarak RAM kullanımını %10 düşürmüştüm. Arama çubuğuna 'services.msc' yaz, SysMain’i bul ve durdur. Bu servis diski de rahatlatıyor.

Arka planda çalışan uygulamaları sınırlamak için Ayarlar > Gizlilik > Arka plan uygulamaları kısmından gereksizleri kapat. Tarayıcılar RAM canavarı, sekmeleri azalt.

‘Performans Ayarları’nı da kontrol et: Bilgisayarım’a sağ tıklayıp Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Performans Ayarları > En iyi performans için ayarla. Görsel efektleri kapatmak RAM kullanımını azaltır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.