Windows 10 Pro Etkinleştirme: Lisans Anahtarıyla Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatex

New member
Selam, ben Fatex. Bilgisayarımda Windows 10 Home sürümü vardı, sonradan Pro’ya yükselttim ama etkinleştirme kısmında 'Windows etkinleştirilemedi' hatası alıyorum. Elimde geçerli bir Windows 10 Pro anahtarı var ama kabul etmiyor. Pro sürümünü doğru şekilde nasıl etkinleştirebilirim?

Çözüm
Önce sistemin gerçekten Pro sürümüne geçtiğinden emin ol. Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında kısmında sürüm olarak 'Windows 10 Pro' yazmalı. Eğer Home sürümündeyse, slmgr /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T komutunu girerek genel Pro anahtarını yükle, ardından kendi lisans anahtarını gir. Bu, sürüm geçişini tamamlayıp etkinleştirmeyi mümkün kılar.
Önce sistemin gerçekten Pro sürümüne geçtiğinden emin ol. Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında kısmında sürüm olarak 'Windows 10 Pro' yazmalı. Eğer Home sürümündeyse, slmgr /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T komutunu girerek genel Pro anahtarını yükle, ardından kendi lisans anahtarını gir. Bu, sürüm geçişini tamamlayıp etkinleştirmeyi mümkün kılar.

Çözüm
Windows 10 Home'dan Pro’ya geçerken bazen internet bağlantısı sorun yaratıyor. Etkinleştirme işleminden önce Ethernet veya Wi-Fi’nin bağlı olduğundan emin ol.

Pro anahtarını doğrudan Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Ürün Anahtarını Değiştir kısmından gir. Eski sürüm anahtarları (OEM) uyumlu değilse kabul etmeyebilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.