Windows 10 Otomatik Onarımda Kalıyor: Nasıl Kurtarılır?

Enes Bey

New member
Selamlar, ben Enes Bey. Bilgisayarımı açtığımda sürekli 'Otomatik Onarıma Hazırlanıyor' yazısı çıkıyor ve orada kalıyor, ilerlemiyor. Güvenli moda da giremiyorum, sürekli yeniden başlatıyor. SSD kullanıyorum, mavi ekran vermiyor ama açılmıyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor, Windows 10’u yeniden yüklemeden kurtarabilir miyim?

Çözüm
Bu tip döngü hatalarında sistem dosyaları bozulmuş olabilir. Kurtarma menüsüne ulaşabiliyorsan Komut İstemi’ni aç ve şu komutları sırayla çalıştır:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
chkdsk C: /f
Yeniden başlattığında genellikle düzelir. Eğer yine açılmazsa, 'Reset this PC' seçeneğiyle dosyalarını koruyarak sıfırlama yapabilirsin.
Bu tip döngü hatalarında sistem dosyaları bozulmuş olabilir. Kurtarma menüsüne ulaşabiliyorsan Komut İstemi’ni aç ve şu komutları sırayla çalıştır:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
chkdsk C: /f
Yeniden başlattığında genellikle düzelir. Eğer yine açılmazsa, 'Reset this PC' seçeneğiyle dosyalarını koruyarak sıfırlama yapabilirsin.

Çözüm
Ben bu sorunu üç defa yaşadım. Açılışta güç düğmesine basılı tutup sistemi 3 defa kes, 4. açılışta Windows kurtarma menüsü otomatik açılır. Oradan ‘Başlangıç Onarma’ seçeneğini çalıştır.

Eğer SSD kullanıyorsan disk hatası düşük ihtimal ama BIOS’ta disk tanınmazsa yine bu hatayı verir. BIOS’a girip diskin görünüp görünmediğini kontrol et.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.