Windows 10 Nasıl Sıfırlanır? Adım Adım Rehber

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murşi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murşi

New member
Selamlar, ben Murşi. Bilgisayarım son zamanlarda çok yavaşladı ve gereksiz dosyalarla doldu. Format atmak istemiyorum ama Windows 10’u sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndürmek istiyorum.

Ayarlar kısmında 'Bu bilgisayarı sıfırla' diye bir seçenek gördüm ama tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum. Dosyalarımı kaybetmeden sıfırlamak mümkün mü? Ayrıca USB’siz temiz kurulum yapabilir miyim?

Çözüm
Murşi, Windows 10’da sıfırlama işlemi oldukça basit. Şu adımları izle:

1. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne git.
2. 'Bu bilgisayarı sıfırla' başlığının altında Başlayın butonuna tıkla.
3. Sana iki seçenek sunacak: Dosyalarımı sakla veya Her şeyi kaldır. İlki kişisel dosyalarını korur ama uygulamaları siler. İkincisi tamamen temiz bir kurulum yapar.
4. İstersen 'Bulut İndir' seçeneğini seçerek Windows 10’un son sürümünü internetten otomatik olarak indirip yükleyebilirsin.

Bu işlem format kadar etkili ama daha kolay. USB gerekmez.
Murşi, Windows 10’da sıfırlama işlemi oldukça basit. Şu adımları izle:

1. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne git.
2. 'Bu bilgisayarı sıfırla' başlığının altında Başlayın butonuna tıkla.
3. Sana iki seçenek sunacak: Dosyalarımı sakla veya Her şeyi kaldır. İlki kişisel dosyalarını korur ama uygulamaları siler. İkincisi tamamen temiz bir kurulum yapar.
4. İstersen 'Bulut İndir' seçeneğini seçerek Windows 10’un son sürümünü internetten otomatik olarak indirip yükleyebilirsin.

Bu işlem format kadar etkili ama daha kolay. USB gerekmez.

Çözüm
USB’siz temiz kurulum aslında bu sistemle mümkün. Ancak tamamen temiz bir başlangıç istersen Microsoft’un 'Media Creation Tool' aracıyla USB oluşturmak daha garantili.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.