Windows 10 Misafir Hesabı Açma: Sınırlı Kullanıcı Oluşturma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Selam, ben Enes. Arkadaşlarım bazen bilgisayarımı ödünç alıyor ama kendi hesabıma girmelerini istemiyorum. Windows 10’da misafir hesabı açmak istiyorum ama Ayarlar’da böyle bir seçenek göremedim. Sınırlı yetkilere sahip bir kullanıcı hesabı nasıl oluşturabilirim?

Çözüm
Windows 10’da klasik misafir hesabı kaldırıldı ama benzer bir hesap oluşturabilirsin. CMD’yi yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla gir:
net user Misafir /add
net localgroup users Misafir /add
net localgroup administrators Misafir /delete
Bu şekilde sınırlı erişimli bir hesap oluşturulur.
Windows 10’da klasik misafir hesabı kaldırıldı ama benzer bir hesap oluşturabilirsin. CMD’yi yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla gir:
net user Misafir /add
net localgroup users Misafir /add
net localgroup administrators Misafir /delete
Bu şekilde sınırlı erişimli bir hesap oluşturulur.

Çözüm
Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar > Bu bilgisayara başka birini ekle menüsünden yeni bir yerel hesap oluşturabilirsin. Microsoft hesabı olmadan devam et diyerek sınırlı kullanıcı yaratmak mümkün.

Oluşturduğun hesabın erişimini daha da kısıtlamak istersen, Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Başka bir hesabı yönet kısmından hesabı ‘Standart Kullanıcı’ yap.

Windows Home sürümünde misafir hesabı tamamen devre dışı ama yukarıdaki CMD yöntemi gayet işe yarıyor. Kullanıcı oturum açtığında sistem dosyalarına erişemiyor.

İstersen misafir hesabına oturum parolası koymadan da giriş yapılabilir. Ama yönetici yetkilerini mutlaka kapalı tut, aksi halde sistem ayarlarını değiştirebilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.