Windows 10 Lisans Öğrenme: Ürün Anahtarını Görmenin En Kolay Yolu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mami

New member
Selam arkadaşlar, ben Mami. Bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum ama Windows 10 lisans anahtarımı kaydetmedim. İnternette birkaç yöntem gördüm, bazıları PowerShell kullanıyor, bazıları CMD. Siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Gerçek lisans anahtarını bulmak için en güvenilir yol hangisi?

CMD üzerinden şu komutu kullanabilirsin: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey. Bu, BIOS’a gömülü lisans anahtarını gösterir. Eğer bilgisayarın OEM lisanslıysa bu yöntem en güvenilir olanıdır.

Ben PowerShell kullanıyorum. Yönetici olarak aç ve Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService' | select OA3xOriginalProductKey komutunu çalıştır. Sonuç genelde aynı ama bazen daha hızlı geliyor.

Eğer dijital lisans kullanıyorsan (Microsoft hesabına bağlı), ürün anahtarını öğrenmene gerek yok. Format sonrası internete bağlandığında otomatik etkinleşir.

Ben üçüncü parti bir yazılım olan ProduKey kullanıyorum. Hem Windows lisansını hem Office anahtarını gösteriyor. Taşınabilir sürümü de var, kurulum gerektirmiyor.

Bazı OEM sistemlerde anahtar BIOS’a değil kurtarma imajına gömülü oluyor. O yüzden ProduKey gibi yazılımlar bazen anahtarı bulamaz. En kesin yöntem CMD’dir.

Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme kısmında da lisans türünü görebilirsin. Orada ‘Windows dijital lisansla etkinleştirildi’ yazıyorsa, anahtar Microsoft hesabına bağlıdır.

Ben Rufus ile kurulum yapmadan önce lisansımı not alıyorum ama aslında gerek yok. Aynı donanımda kurulum yaptığında lisans otomatik tanınıyor.

Eğer farklı bir bilgisayara geçeceksen lisans türüne dikkat et. OEM lisanslar taşınamaz ama Retail (perakende) lisanslar Microsoft hesabına bağlıysa başka cihaza aktarılabilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.