Windows 10 Kurulum: USB'den mi Yoksa Bulut Üzerinden mi Daha İyi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Selamlar, ben Türk. Yeni bir SSD aldım ve Windows 10’u yeniden kurmayı düşünüyorum. USB bellekle klasik kurulum mu yapayım yoksa Windows’un kendi ‘Buluttan sıfırla’ özelliğini mi kullanayım, kararsız kaldım. Siz hangi yöntemi tercih ediyorsunuz? Hangisi daha hızlı ve sorunsuz sonuç veriyor?

Ben her zaman USB üzerinden temiz kurulum yapıyorum. Microsoft’un Media Creation Tool’u ile hazırlanan USB hem en güncel sürümü indiriyor hem de gereksiz dosya kalmıyor. Format sonrası sistem tertemiz oluyor.

Ben buluttan sıfırlama özelliğini denedim, şaşırtıcı derecede hızlıydı. İnternetten en güncel sürümü indiriyor ve dosyaları otomatik yedekliyor. Yani USB gerekmeden format gibi sonuç alıyorsun.

USB kurulumun avantajı tamamen sıfırdan başlaması. Eğer sistem dosyaların bozuksa veya virüs bulaşmışsa buluttan sıfırlama yeterli olmayabiliyor.

Buluttan sıfırlama Wi-Fi bağlantısına göre değişiyor. İnternetin hızlıysa avantajlı ama yavaş bağlantıda sinir bozucu olabiliyor. USB kurulum daha stabil.

Benim deneyimim şu: Buluttan sıfırlama sürücüleri koruyor ama bazen üçüncü parti yazılımları bırakıyor. Gerçek format istiyorsan USB şart.

Ben laptopta buluttan sıfırlamayı tercih ediyorum çünkü üretici sürücülerini kendisi yüklemeye devam ediyor. Masaüstünde ise USB kurulum daha mantıklı.

İki yöntemi de denedim. SSD varsa ikisi de hızlı ama USB kurulum biraz daha temiz hissettiriyor çünkü tamamen yeniden başlıyor. Eski sistem dosyası kalmıyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.