Windows 10 JPG Dosyaları Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

New member
Selamlar, ben Türk. Bilgisayarıma birkaç fotoğraf indirdim ama hiçbir JPG dosyası açılmıyor. Çift tıkladığımda ya hiç tepki vermiyor ya da 'Bu dosya açılamıyor' hatası alıyorum. Fotoğraflar uygulaması açılmıyor olabilir diye düşündüm ama PNG’ler de bazen aynı hatayı veriyor.

Windows 10’da JPG dosyalarının açılmama sorunu neden olur? Fotoğraflar uygulamasını mı onarmalıyım yoksa başka bir görüntüleyici mi kullanmalıyım?

Çözüm
Türk, bu sorun genelde Windows 10’un 'Fotoğraflar' uygulamasının bozulmasından kaynaklanır. Öncelikle Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler > Microsoft Fotoğraflar’a girip 'Gelişmiş Seçenekler' > 'Sıfırla' seçeneğini tıkla. Eğer işe yaramazsa PowerShell’i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştır:

Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu komut uygulamayı yeniden kaydeder ve genelde JPG dosyaları tekrar açılır.
Türk, bu sorun genelde Windows 10’un 'Fotoğraflar' uygulamasının bozulmasından kaynaklanır. Öncelikle Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler > Microsoft Fotoğraflar’a girip 'Gelişmiş Seçenekler' > 'Sıfırla' seçeneğini tıkla. Eğer işe yaramazsa PowerShell’i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştır:

Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu komut uygulamayı yeniden kaydeder ve genelde JPG dosyaları tekrar açılır.

Çözüm
Bazı durumlarda dosya ilişkilendirmesi bozulur. Herhangi bir JPG’ye sağ tıklayıp 'Birlikte aç > Başka bir uygulama seç > Fotoğraflar' deyip 'Her zaman bu uygulamayı kullan' kutusunu işaretle.

Benim başıma geldiğinde, sistemde 'Fotoğraflar' uygulaması çakılmıştı. Görev Yöneticisi’nden 'Microsoft Photos' sürecini sonlandırıp tekrar dene.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.