Windows 10 IIS Kurulumu ve Web Sunucusu Deneyimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Selam arkadaşlar, web projelerimi test etmek için Windows 10’da IIS kurmak istiyorum. Ancak kurulumdan sonra localhost açılmıyor. IIS özelliklerini ekledim ama sanırım eksik bir şey var. Siz Windows 10’da IIS’i nasıl kurdunuz, hangi ayarları yaptınız? Ayrıca PHP veya ASP.NET projeleriyle uyum konusunda deneyimleriniz nasıl?

Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç veya Kapat kısmından IIS’i seçmek yetiyor ama ‘World Wide Web Services’ altındaki bileşenleri de işaretlemek gerek. Yoksa localhost çalışmaz.

Kurulum sonrası tarayıcıda localhost açılmıyorsa, 80 portu başka bir uygulama tarafından kullanılıyor olabilir. Komut satırında ‘netstat -aon | findstr :80’ ile kontrol et.

Ben IIS’i ASP.NET projeleri için Visual Studio ile kurdum. VS, gerekli modülleri otomatik yüklüyor. Manuel kurulumda bazen MIME türleri eksik oluyor.

PHP çalıştırmak istiyorsan IIS için ‘PHP Manager’ eklentisini yükle. Ayrıca ‘Handler Mappings’ kısmından php-cgi.exe yolunu tanımlaman gerek.

IIS’te site eklerken dosya yolu izinlerine dikkat et. ‘IUSR’ ve ‘IIS_IUSRS’ kullanıcılarına okuma yetkisi verilmezse sayfa yüklenmez.

localhost dışında da erişmek istiyorsan IIS’te ‘Binding’ ayarlarına kendi IP adresini ekle. Aksi halde sadece yerel cihazdan açılır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.