Windows 10 Fotoğraflar Uygulaması Nasıl İndirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mami

New member
Selamlar, ben Mami. Bilgisayarımda Windows 10’un Fotoğraflar uygulaması vardı ama son güncellemeden sonra açılmamaya başladı. Denedim, kaldırıp yeniden yüklemek istedim ama Microsoft Store’da bulamadım. 'Fotoğraflar' uygulamasını tamamen kaldırmış olabilir miyim?

Windows 10 Fotoğraflar uygulamasını yeniden indirmek mümkün mü, yoksa sistem dosyalarından geri mi yükleniyor? Alternatif olarak ne kullanabilirim?

Çözüm
Mami, Fotoğraflar uygulamasını Microsoft Store’dan yeniden indirebilirsin. Uygulamanın tam adı Microsoft Photos. Eğer Store’da görünmüyorsa PowerShell üzerinden şu komutu çalıştır:

Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu komut uygulamayı sistem dosyalarından yeniden kaydeder. Ardından yeniden başlatıp dene.
Mami, Fotoğraflar uygulamasını Microsoft Store’dan yeniden indirebilirsin. Uygulamanın tam adı Microsoft Photos. Eğer Store’da görünmüyorsa PowerShell üzerinden şu komutu çalıştır:

Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Bu komut uygulamayı sistem dosyalarından yeniden kaydeder. Ardından yeniden başlatıp dene.

Çözüm
Fotoğraflar uygulamasını sistemden tamamen kaldırmadıysan, Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamalar ve Özellikler kısmından 'Sıfırla' seçeneğini kullan. Genelde çalışıyor.

Alternatif olarak 'IrfanView', 'XnView MP' veya 'ImageGlass' gibi hafif ve ücretsiz görüntüleyiciler de kullanabilirsin. Özellikle büyük dosyalarda daha hızlıdır.

Fotoğraflar uygulaması güncelleme sonrası hata veriyorsa, AppData klasöründeki geçici önbelleği silmek de işe yarar. %localappdata%\Packages\Microsoft.Windows.Photos_8wekyb3d8bbwe klasörünü temizle.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.