Windows 10: Fare İmleci Görünmüyor, Nasıl Düzeltilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Soykann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Soykann

New member
Selamlar, ben Soykann. Bilgisayarımda aniden fare imleci kayboldu. Ekranda hiçbir şey görünmüyor ama tıklamalar çalışıyor. Fare ışığı yanıyor, kablosuz değil, kablolu bir model. Yeniden başlatmayı denedim, bazen geliyor bazen gitmiyor. Windows 10’da bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Aygıt Yöneticisi’ni aç (Win + X > Aygıt Yöneticisi), 'Fare ve diğer işaret aygıtları' kısmından sürücünü sağ tıklayıp 'Sürücüyü Güncelleştir' ya da 'Kaldır' deyip yeniden başlat. Windows otomatik yeni sürücü yükler.
Önce klavyeden Ctrl tuşuna birkaç kez bas. Fare imlecini bulmak için Windows 10’da 'İmleç konumunu göster' seçeneği vardır. Denetim Masası > Fare > İşaretçi Seçenekleri sekmesine girip bu özelliği aktif edebilirsin.

Aygıt Yöneticisi’ni aç (Win + X > Aygıt Yöneticisi), 'Fare ve diğer işaret aygıtları' kısmından sürücünü sağ tıklayıp 'Sürücüyü Güncelleştir' ya da 'Kaldır' deyip yeniden başlat. Windows otomatik yeni sürücü yükler.

Çözüm
Harici ekran veya HDMI bağlantısı varsa imleç başka ekrana gitmiş olabilir. Klavyeden Windows + P tuşlarına basıp ekran modunu 'Yalnızca PC ekranı' yapmayı dene.

Ben benzer sorunu USB portu değiştirince çözdüm. Bazı portlar güç tasarrufu moduna geçiyor. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Gelişmiş ayarlardan 'USB Seçici Askıya Alma'yı kapat.

Harici fare kullanıyorsan, dokunmatik yüzey (touchpad) sürücüsüyle çakışma olabilir. Ayarlar > Cihazlar > Dokunmatik Yüzey’den devre dışı bırakıp test et.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.