Windows 10 Fabrika Ayarlarına Döndürme: Dosyaları Silmeden Yapma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatex

New member
Selam millet, ben Fatex. Bilgisayarım çok yavaşladı ve bazı ayarlar karıştı. Format atmak yerine fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünüyorum ama dosyalarım silinsin istemiyorum. Windows 10'da fabrika ayarlarına döndürme işlemi tam olarak nasıl yapılıyor? ‘Dosyalarımı koru’ seçeneği gerçekten işe yarıyor mu, nelere dikkat etmeliyim?

Çözüm
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma menüsüne gir. 'Bu bilgisayarı sıfırla' kısmında 'Başlayın' butonuna tıkla. Orada ‘Dosyalarımı koru’ seçeneğini seçersen kişisel dosyaların kalır ama uygulamalar silinir. Yeniden yüklemeden sonra performans genelde düzelir.
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma menüsüne gir. 'Bu bilgisayarı sıfırla' kısmında 'Başlayın' butonuna tıkla. Orada ‘Dosyalarımı koru’ seçeneğini seçersen kişisel dosyaların kalır ama uygulamalar silinir. Yeniden yüklemeden sonra performans genelde düzelir.

Çözüm
Evet, ‘Dosyalarımı koru’ işe yarıyor ama C sürücüsündeki programlar silinir. Belgeler, Resimler, Masaüstü klasörleri korunuyor. Yine de dışarıya yedek almak en güvenlisi.

Ben bir kere bu işlemi yaptım, sonrasında sürücüleri elle kurmak zorunda kaldım. Format gibi olmasa da sistemi temizliyor. Özellikle gereksiz uygulamaları temizlemek için birebir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.