Windows 10 Etkinleştirme Sorunları ve Çözümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre

New member
Windows 10’u yeni kurdum ama etkinleştirme sırasında hata kodu 0xC004F074 alıyorum. İnternette birkaç çözüm var ama kimisi işe yaramıyor. Etkinleştirme konusunda neler yaşadınız, kalıcı çözüm bulan oldu mu?

0xC004F074 hatası genelde etkinleştirme sunucusuna bağlanılamadığında çıkıyor. Eğer KMS lisansı kullanıyorsan, ağ bağlantını ve tarih/saat ayarlarını kontrol et. Bazen VPN açıkken de bu hata oluşur.

Ben de benzer hata almıştım. Çözüm olarak Windows’u etkinleştirme sorun gidericiyle yeniden denedim, işe yaradı. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme kısmından ulaşabilirsin.

Eğer OEM lisansın varsa (örneğin dizüstü bilgisayarda gömülü), format sonrası otomatik etkinleşmesi gerekir. Eğer olmuyorsa, BIOS/UEFI’de gömülü anahtar okunmuyor olabilir.

Benim başıma geldi. Retail lisansla etkinleştirme yaparken Microsoft hesabına bağlayınca düzeldi. Lisansı hesaba bağlamak, donanım değişikliklerinde de işe yarıyor.

KMS lisanslar genellikle 180 gün geçerli. Eğer kurumsal bir sürüm kullanıyorsan, yeniden etkinleştirme için KMS sunucusuna bağlanman gerekebilir.

Bazı korsan anahtar sitelerinden alınan ürün anahtarları kısa süre sonra devre dışı kalıyor. Orijinal lisans kullanmak en sağlıklısı, yoksa sürekli bu hatayı alırsın.

Benim çözümüm, ‘slmgr.vbs /ato’ komutunu yönetici olarak çalıştırmak oldu. Bazen etkinleştirme işlemini el ile tetiklemek gerekiyor.

Bazı kullanıcılar etkinleştirme sorununu VPN veya proxy nedeniyle yaşıyor. Bu servisleri kapatıp yeniden denemek işe yarıyor.

Etkinleştirme hatalarının bir kısmı bölgesel. Örneğin farklı ülke sürümlerinden alınan anahtarlar bazı sunucularla eşleşmiyor.

Etkinleştirme sorunlarını genellikle ‘slui 4’ komutuyla telefon üzerinden çözebiliyorsun. Microsoft’un otomatik sistemi hâlâ aktif.

Ben bir kez donanım değişikliğinden sonra lisansımı kaybettim. Microsoft hesabına bağlamadığım için geri alamadım. Artık her cihazımı hesaba bağlıyorum.

Bazı Windows 7’den yükseltilen sistemlerde etkinleştirme hatası çıkabiliyor. Eski lisansın dijital olarak aktarılmadığı durumlarda yeniden kurulum gerekebiliyor.

Benim önerim: ‘Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme > Sorun Gider’i çalıştır. Eğer lisans türün uygunsa otomatik düzeltiyor.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.