Windows 10 Çok Geç Açılıyor: Nasıl Hızlandırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenqiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenqiz

New member
Selam millet, yaklaşık bir aydır bilgisayarımı açarken inanılmaz bir yavaşlık yaşıyorum. Güç düğmesine bastıktan sonra Windows 10 logosu geliyor ama masaüstüne geçmesi 2-3 dakikayı buluyor. SSD kullanıyorum, virüs taraması temiz çıktı. Başlangıçta gereksiz program olmadığını sanıyordum ama belki gözümden kaçan bir şey vardır. SFC ve DISM komutlarını da denedim, sonuç değişmedi. Güncellemeler de tam yüklü. Windows 10 neden bu kadar geç açılıyor olabilir? Açılış süresini kısaltmanın garantili bir yolu var mı?

Çözüm
SSD kullanıyorsan BIOS’ta AHCI modunun açık olduğundan emin ol. IDE modunda çalışıyorsa açılış ciddi şekilde yavaşlayabilir. Ayrıca Güç Seçenekleri > Hızlı Başlatma özelliğini etkinleştir.
Benim başıma da gelmişti. Görev Yöneticisi > Başlangıç sekmesinden birkaç programın açılışta aktif olduğunu fark ettim. Özellikle OneDrive ve Steam açılışta sistemi ciddi yavaşlatıyor. Devre dışı bırakmayı dene.

SSD kullanıyorsan BIOS’ta AHCI modunun açık olduğundan emin ol. IDE modunda çalışıyorsa açılış ciddi şekilde yavaşlayabilir. Ayrıca Güç Seçenekleri > Hızlı Başlatma özelliğini etkinleştir.

Çözüm
Hızlı başlatmayı aktif etmek bende de fark yaratmıştı. Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seç kısmında bulabilirsin.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.