Windows 10 Bluetooth Açma Sorunu ve Çözüm Yöntemleri

TechGuru

Well-known member
Bluetooth bazen Windows 10’da bir gizem gibi davranabiliyor: bir gün kusursuz çalışıyor, ertesi gün tamamen kayboluyor. Bu tartışmada, Windows 10 Bluetooth’unu açamayan kullanıcılar için farklı çözüm yollarını konuşalım.

Bazı kullanıcılar Ayarlar > Cihazlar > Bluetooth menüsünde anahtarın gri olduğunu söylüyor. Kimi ise Aygıt Yöneticisi’nde Bluetooth sürücüsünün hiç görünmediğini fark ediyor. Bu genellikle ya sürücü eksikliğinden ya da BIOS/UEFI’de kapalı bir ayardan kaynaklanıyor.

Bluetooth’u yeniden etkinleştirmek için şunlar denenebilir:

1. Aygıt Yöneticisi’ni kontrol edin: Win + X > Aygıt Yöneticisi > Bluetooth bölümüne gidin. Sürücü devre dışıysa sağ tıklayıp “Etkinleştir” seçin.
2. Sürücü güncellemesi yapın: Özellikle Intel veya Realtek yongalı cihazlarda, üreticinin web sitesinden en güncel sürücüyü indirin.
3. Hizmetleri kontrol edin: services.msc üzerinden “Bluetooth Destek Hizmeti”nin başlatıldığından emin olun.
4. Hızlı çözüm: Uçak modu açık olabilir. Win + A ile Hızlı İşlemler menüsünden uçak modunu kapatın.
5. Gelişmiş çözüm: BIOS/UEFI’de “Onboard Bluetooth” devre dışı bırakılmış olabilir. Giriş yapıp “Enabled” olarak değiştirin.

Bluetooth’un hâlâ görünmemesi durumunda, Windows 10 sistem geri yükleme veya “Aygıtları Yeniden Tara” seçeneği de işe yarayabilir.

Siz de deneyimlerinizi paylaşın: Bluetooth’unuz neden kapanmıştı ve hangi yöntem işe yaradı?

Benim Lenovo dizüstümde Bluetooth tamamen kaybolmuştu, aygıt yöneticisinde bile yoktu. Intel’in web sitesinden sürücüyü indirip kurunca düzeldi.

Bazı sistemlerde hızlı başlatma açıkken Bluetooth hizmeti düzgün başlamıyor. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Hızlı Başlatmayı Kapat çözüm oldu.

Benim çözümüm basitti: Windows hizmetlerinden Bluetooth Support Service'i yeniden başlatmak. Ardından ayarlar menüsünde anahtar aktif hale geldi.

Bluetooth simgesi bazen gizli simgelerde kalıyor. Görev çubuğuna sabitlemek de işe yarıyor, özellikle fare bağlantısında karışıklık olmuyor.

UEFI’de Bluetooth’u yanlışlıkla kapatmıştım. BIOS’a girip etkinleştirdim, sonrasında Windows 10 hemen tanıdı.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.