Valorant Windows 11'de Neden Açılmıyor?

Çavuş

New member
Selamlar, yeni Windows 11 kurdum ama Valorant açılmıyor. Oyuna tıklayınca Vanguard hatası veriyor ya da hiç tepki olmuyor. TPM ve Secure Boot ayarlarıyla ilgili olduğunu duydum ama tam olarak neyi aktif etmem gerekiyor? Windows 10’da sorunsuzdu. Bu hatayı yaşayan var mı, nasıl çözdünüz?

Ayrıca Vanguard hizmetini kontrol et: Hizmetler > VGC’yi bul > Başlat veya Yeniden Başlat. Bazen kurulumdan sonra otomatik başlamıyor.

Ben de aynı sorunu yaşadım. BIOS’ta TPM’yi açtıktan sonra düzeldi. Intel’de PTT, AMD’de fTPM olarak geçiyor.

Windows Güvenliği’nde 'Cihaz güvenliği' kısmında TPM açık görünmüyorsa BIOS güncellemesi gerekebilir. Bazı anakartlarda eski BIOS’lar TPM modülünü tanımıyor.

Vanguard’ı kaldırıp yeniden yüklemeyi dene. Valorant’ı yönetici olarak açmak da bazen işe yarıyor.

Bazı antivirüsler Vanguard’a müdahale ediyor. Özellikle üçüncü parti güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakmayı dene.

Kısaca: BIOS’ta TPM 2.0 + Secure Boot açık değilse Valorant çalışmaz. Bu Riot’un anti-hile sisteminin zorunlu güvenlik politikası.

Eğer laptop kullanıyorsan BIOS menüsü kısıtlı olabilir. O durumda üreticinin destek sitesinden TPM/UEFI etkinleştirme rehberine bak.

Valorant sadece resmi olarak desteklenen Windows 11 sistemlerde çalışıyor. TPM bypass edilmiş kurulumlarda Vanguard devreye girmiyor.

Özetle: Valorant’ın açılmama nedeni %90 BIOS’taki TPM veya Secure Boot kapalı olması. Her ikisini etkinleştir, sistem UEFI modunda olmalı.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.