Windows 11 kullanıyorum ve bazı eski programlar açılmıyor. Hata mesajında '.NET Framework 3.5 gerekli' diyor. Ancak sistemde 4.8 yüklü olmasına rağmen bu programları çalıştıramıyorum. Ayarlar kısmında .NET Framework’ü etkinleştirmeye çalıştım ama yükleme aşamasında hata verdi.
Windows Özellikleri’nden manuel olarak denedim (
Bazı kullanıcılar .NET 3.5’i offline kurulumla yüklemenin daha sorunsuz olduğunu söylüyor. ISO dosyasındaki 'sxs' klasöründen yükleme yapılabiliyormuş. Ancak Windows Update devre dışıysa kurulum başarısız oluyor.
Siz .NET Framework sorununu nasıl çözdünüz? 3.5 sürümünü etkinleştirmek için en güvenli yöntem hangisi?
Windows Özellikleri’nden manuel olarak denedim (
OptionalFeatures.exe) ama 'İnternet bağlantısı gerekli' hatası çıkıyor. Oysa bağlantım var. DISM komutuyla da denedim ama aynı durumda. Microsoft’un bu konuda daha stabil bir çözüm sunması gerek.Bazı kullanıcılar .NET 3.5’i offline kurulumla yüklemenin daha sorunsuz olduğunu söylüyor. ISO dosyasındaki 'sxs' klasöründen yükleme yapılabiliyormuş. Ancak Windows Update devre dışıysa kurulum başarısız oluyor.
Siz .NET Framework sorununu nasıl çözdünüz? 3.5 sürümünü etkinleştirmek için en güvenli yöntem hangisi?