Çöken Windows 10 Nasıl Kurtarılır? Açılmayan Sistem Rehberi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çavuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çavuş

New member
Selam dostlar, ben Çavuş. Dün akşam bilgisayarımı kapatırken güncelleme geldi. Bu sabah açtığımda Windows 10 sürekli 'Hazırlanıyor, bilgisayar kapatılmasın' ekranında takılı kaldı. Güvenli mod bile açılmıyor. Kurtarma USB’si de yok elimde. Çöken Windows 10’u kurtarmanın bir yolu var mı? Dosyalarımı kaybetmeden sistemi onarmak istiyorum.

Çözüm
Bilgisayar açılmıyorsa Windows 10 kurtarma ortamını oluşturman şart. Başka bir bilgisayarda Microsoft’un sitesinden Media Creation Tool indirip USB bellek hazırlayabilirsin. Bu USB ile başlatarak 'Bilgisayarınızı Onarın' seçeneğinden Komut İstemi’ne girip sfc /scannow ve ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını çalıştır.
Bilgisayar açılmıyorsa Windows 10 kurtarma ortamını oluşturman şart. Başka bir bilgisayarda Microsoft’un sitesinden Media Creation Tool indirip USB bellek hazırlayabilirsin. Bu USB ile başlatarak 'Bilgisayarınızı Onarın' seçeneğinden Komut İstemi’ne girip sfc /scannow ve ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını çalıştır.

Çözüm
USB oluşturamıyorsan, güç düğmesine 3 defa ardışık olarak basıp açılışı kes. Üçüncü denemede Windows otomatik kurtarma ekranına düşer. Buradan 'Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Onarma' seçeneğini kullan.

Ben her zaman WinPE (Windows Preinstallation Environment) kullanıyorum. Mini Windows sürümüyle açıp verileri yedekleyebilir, sonra onarım veya yeniden yükleme yapabilirsin.

Kurtarma USB'si yoksa, telefonla Microsoft Media Creation Tool bağlantısını alıp bir arkadaşının bilgisayarında hazırlamak en garanti yöntem. Böylece sıfırlamadan onarım yapabilirsin.

BIOS'tan önyükleme sırasını kontrol et, bazen güncellemeden sonra disk sırası değişiyor ve Windows yanlış diskten açılmaya çalışıyor. Bu da çökmüş gibi görünür.

Kurtarma ortamına eriştiğinde 'Komut İstemi'nden bootrec /fixmbr ve bootrec /rebuildbcd komutlarını da çalıştır. Boot kaydı bozulduysa bu komutlar sistemi yeniden başlatır.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.