Windows 10 Özel Çözünürlük Ekleme: Desteklenmeyen Modları Açma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muzo

New member
Selam millet, ben Muzo. Eski bir monitörüm var ve çözünürlük seçenekleri arasında istediğim değer yok. Oyunlarda da ekran tam oturmuyor. Windows 10’da özel çözünürlük eklemenin bir yolu var mı? Ekran kartım NVIDIA, ama sistem bazen 'desteklenmiyor' diyor. Bunu nasıl aşabilirim?

Çözüm
NVIDIA Denetim Masası’nı aç > Ekran > Çözünürlük Değiştir > 'Özelleştir' butonuna tıkla. Buradan özel çözünürlük ekleyebilirsin. Yenileme hızını (Hz) ve piksel sayısını elle girebilirsin. Eğer hata verirse DDU ile sürücüyü temizleyip yeniden kur.
NVIDIA Denetim Masası’nı aç > Ekran > Çözünürlük Değiştir > 'Özelleştir' butonuna tıkla. Buradan özel çözünürlük ekleyebilirsin. Yenileme hızını (Hz) ve piksel sayısını elle girebilirsin. Eğer hata verirse DDU ile sürücüyü temizleyip yeniden kur.

Çözüm
Intel grafiklerde 'Intel Graphics Command Center' içinde Ekran > Özel Ekran Modu seçeneğiyle yeni çözünürlük ekleniyor. Ama bazı laptop ekranlarında üretici kısıtlaması var.

Custom Resolution Utility (CRU) adlı yazılımı da kullanabilirsin. Ekran EDID verilerini düzenleyerek özel çözünürlük ekliyor. Ancak dikkat et, yanlış değer girersen ekran kararıp kalabilir.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.