Windows 10 Özelliklere Nereden Bakılır?

Enes Bey

New member
Selamlar, ben Enes Bey. Yeni bir laptop aldım ama tam olarak ne kadar RAM’i, işlemcisi ve ekran kartı olduğunu bilmiyorum. Windows 10’da bu sistem özelliklerine nereden bakabilirim? Bazıları 'sağ tıkla > özellikler' diyor ama artık öyle bir seçenek göremiyorum.

Hem temel sistem özelliklerine hem de daha detaylı donanım bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

Çözüm
Enes Bey, Windows 10’da sistem özelliklerini görmenin birkaç yolu var:

1. Ayarlar üzerinden: Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında yolunu izle. Burada işlemci, RAM, sistem türü (32/64 bit) ve Windows sürümü yazar.

2. Klasik yöntem: Dosya Gezgini > 'Bu Bilgisayar' > sağ tık > 'Özellikler'. Bu ekran artık Denetim Masası’na yönlendirir ama hâlâ aktif.

3. Komut yöntemi: Çalıştır’a dxdiag yaz ve Enter’a bas. Ekran kartı, ses kartı ve sürücü bilgilerini de detaylı görebilirsin.

4. Gelişmiş bilgi: msinfo32 komutunu çalıştırarak tüm donanım bileşenlerini (anakart, BIOS, sürücü) listeleyebilirsin.
Enes Bey, Windows 10’da sistem özelliklerini görmenin birkaç yolu var:

1. Ayarlar üzerinden: Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında yolunu izle. Burada işlemci, RAM, sistem türü (32/64 bit) ve Windows sürümü yazar.

2. Klasik yöntem: Dosya Gezgini > 'Bu Bilgisayar' > sağ tık > 'Özellikler'. Bu ekran artık Denetim Masası’na yönlendirir ama hâlâ aktif.

3. Komut yöntemi: Çalıştır’a dxdiag yaz ve Enter’a bas. Ekran kartı, ses kartı ve sürücü bilgilerini de detaylı görebilirsin.

4. Gelişmiş bilgi: msinfo32 komutunu çalıştırarak tüm donanım bileşenlerini (anakart, BIOS, sürücü) listeleyebilirsin.

Çözüm