Windows 10'da Driver (Sürücü) Nasıl Yüklenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre

New member
Selamlar, ben Emre. Bilgisayarımı yeni formatladım, Windows 10 kurulumunu tamamladım ama şimdi sürücüleri yüklemem gerekiyor. Aygıt Yöneticisi’nde bazı cihazların yanında sarı ünlem işareti var. Windows otomatik olarak tüm sürücüleri yüklemiyor gibi görünüyor.

Windows 10’da sürücü yüklemenin en doğru yöntemi nedir? Otomatik güncelleme yeterli mi, yoksa üreticinin sitesinden tek tek indirmek mi daha güvenli olur? Ayrıca hangi sürücüler mutlaka yüklenmeli?

Çözüm
Emre, Windows 10 genellikle temel sürücüleri otomatik yükler ama bu her zaman yeterli olmaz. En doğru yöntem: anakart, ekran kartı, ses, ağ ve yonga seti sürücülerini üretici sitelerinden indirip kurmaktır. Özellikle yonga seti sürücüsü (chipset) sistemin performansını doğrudan etkiler. Güncel sürümler Windows Update’ten önce yayınlanır.
Emre, Windows 10 genellikle temel sürücüleri otomatik yükler ama bu her zaman yeterli olmaz. En doğru yöntem: anakart, ekran kartı, ses, ağ ve yonga seti sürücülerini üretici sitelerinden indirip kurmaktır. Özellikle yonga seti sürücüsü (chipset) sistemin performansını doğrudan etkiler. Güncel sürümler Windows Update’ten önce yayınlanır.

Çözüm
Aygıt Yöneticisi’nde sağ tıklayıp 'Sürücüyü Güncelleştir > Otomatik ara' seçeneğiyle Windows Update üzerinden yükleme yapabilirsin. Bazı basit donanımlar için yeterlidir.

Eğer laptop kullanıyorsan, üreticinin kendi sitesinden modeline özel sürücüleri indirmek en sağlıklısıdır. Örneğin Dell, HP veya Lenovo siteleri bu konuda başarılı.

Windows 10 bazen donanımı tanıyamaz ve 'Generic Driver' yükler. Özellikle ekran kartında performans düşüklüğü yaşarsan NVIDIA veya AMD sitesinden manuel kurulum yap.

Aygıt Yöneticisi’nde sarı ünlemli aygıtın üzerine sağ tıklayıp 'Özellikler > Ayrıntılar > Donanım Kimlikleri' kısmından donanım ID’sini alıp Google’da arat, doğru sürücüyü bulursun.

Windows 10’un 'opsiyonel güncellemeler' kısmında bazen sürücüler listelenir. Ayarlar > Güncelleme > Gelişmiş seçenekler > Opsiyonel güncellemeler yolunu dene.

Giriş Yap

Google ile Giriş

Google ile Giriş Yap
Hesabınız yoksa otomatik oluşturulur.