Windows 10 DNS Değiştirme: İnterneti Hızlandırmak Mümkün mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Administrator
Yönetici
Selam arkadaşlar, ben Enes. Son zamanlarda internet hızım çok dalgalı, özellikle akşam saatlerinde siteler geç açılıyor. Arkadaşım DNS değiştirmenin işe yaradığını söyledi. Windows 10’da DNS nasıl değiştirilir, hangi adresleri önerirsiniz? Hız ve gizlilik açısından en iyi DNS ayarlarını paylaşabilir misiniz?

Çözüm
Windows 10’da DNS değiştirmek için şu adımları izle: Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağlantıları > Aktif ağ bağlantını sağ tıkla > Özellikler. TCP/IPv4’ü seç ve Özellikler’e gir. ‘Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ kısmına 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 (Cloudflare) veya 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google DNS) yaz. Kaydet, interneti yeniden başlat.
Windows 10’da DNS değiştirmek için şu adımları izle: Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağlantıları > Aktif ağ bağlantını sağ tıkla > Özellikler. TCP/IPv4’ü seç ve Özellikler’e gir. ‘Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ kısmına 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 (Cloudflare) veya 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google DNS) yaz. Kaydet, interneti yeniden başlat.

Çözüm
Komut satırından hızlı değiştirmek istersen PowerShell’de şu komutu kullan: Set-DnsClientServerAddress -InterfaceAlias “Wi-Fi” -ServerAddresses (“1.1.1.1”,”1.0.0.1”). Hızlı ve etkili.