Windows 10 Ürün Anahtarı: Etkinleştirme ve Güvenilir Kaynaklar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Soykann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Soykann

New member
Arkadaşlar, Windows 10’u yeniden kurdum ama etkinleştirme kısmında biraz kafam karıştı. Microsoft’un sitesinde anahtar fiyatları oldukça yüksek. İnternette dolaşan ‘çalışan ürün anahtarları’ veya ucuz lisans satan siteler hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten işe yarıyorlar mı yoksa riskli mi? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Windows 10 anahtarlarını yalnızca Microsoft veya yetkili satıcılardan almak güvenlidir. İnternette dolaşan ‘çalışan’ anahtarların çoğu toplu lisans (volume key) olup kısa sürede devre dışı bırakılır.

Ben OEM anahtar kullandım, anakarta bağlı olduğu için format sonrası otomatik etkinleşti. Ucuz anahtar siteleri riskli, bazen korsan yazılım bulaştırıyorlar.

KMS aktivasyon araçlarından uzak dur. Sistem dosyalarını değiştiriyor ve bazen arka planda zararlı servisler bırakıyor. En temiz çözüm orijinal lisans.

Microsoft hesabına bağlı bir dijital lisans varsa anahtar girmen bile gerekmez. Donanım değişmediyse Windows otomatik etkinleşir.

Ben Retail lisans kullanıyorum, başka bir bilgisayara bile aktarabiliyorum. OEM anahtarlar bu konuda sınırlı, sadece ilk anakartta çalışıyor.

Bazı ucuz siteler yurt dışı ‘volume’ lisanslarını bireysel olarak satıyor. Kısa vadede çalışsa da, ileride etkinleştirme iptal edilebiliyor.

Etkinleştirme sorunları için ‘Etkinleştirme Sorun Giderici’ni kullanmak işe yarıyor. Microsoft hesabınla oturum açmak bu noktada avantaj sağlıyor.