KMSPico Windows 10 Etkinleştirme: Güvenli mi, Yasal mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muzo

New member
KMSPico, Windows 10’u etkinleştirmek için en çok aranan araçlardan biri. Ancak güvenlik ve yasal durum açısından ciddi soru işaretleri var. Kimi kullanıcılar yıllardır sorunsuz kullandığını söylerken, bazıları sistemlerinde virüs ve arka kapı (backdoor) bulduğunu belirtiyor.

Microsoft’un lisans politikaları düşünüldüğünde, KMSPico gibi araçların kullanımı hem yasal risk hem de güvenlik tehdidi oluşturabilir. Üstelik son güncellemelerle Windows Defender artık bu tür araçları otomatik olarak tespit edip siliyor.

Sizce KMSPico kullanmak mantıklı mı? Yoksa Windows 10’u orijinal şekilde etkinleştirmek mi daha doğru olur? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşın.

KMSPico’yu denemiştim, kısa süre işe yaradı ama Defender sürekli siliyordu. Sonra orijinal lisans aldım, kafam rahat etti.

Bu tür araçlar genellikle arka planda sistem dosyalarına müdahale ediyor. Güvenlik riski çok yüksek, özellikle kurumsal ağlarda.

KMSPico virüs gibi değil ama crack mantığıyla çalışıyor. Legal değil, bu yüzden işletmelerde kullanılması baş ağrısı yaratır.

Ben KMSPico’dan sonra sistemde garip CPU kullanımı fark ettim. Malware taraması yaptım, birkaç şüpheli dosya çıktı.

KMSPico bazı forumlarda güvenilir kaynaklardan indirildiğinde sorun çıkarmıyor ama risk sıfır değil. En doğrusu MSDN veya OEM lisans.

Güvenlik açısından en kötü yanı, Windows güncellemeleriyle bozulabiliyor olması. Sonra sistemi sıfırlamak zorunda kaldım.

KMSPico ile etkinleştirme geçici. Microsoft lisans sunucularını kontrol ettiğinde devre dışı kalabiliyor. Kalıcı çözüm değil.

Benim düşüncem şu: Legal olmayan her çözüm günün birinde sorun çıkarır. KMSPico kısa vadeli rahatlık sağlar ama uzun vadede pişmanlık.