Windows 11 kullanıyorum ve ürün anahtarımın nerede olduğunu merak ediyorum. Bilgisayarı hazır aldım, herhangi bir kart veya etiket üzerinde ürün anahtarı verilmedi. Bu durumda lisans anahtarım nerede kayıtlı olabilir? BIOS’a mı gömülü, yoksa Microsoft hesabıma mı bağlı?
Bazı kaynaklar, OEM cihazlarda ürün anahtarının BIOS/UEFI’ye gömülü olduğunu söylüyor. Ancak bunu doğrulamanın yolu nedir? PowerShell veya CMD komutları gerçekten işe yarıyor mu? Örneğin
Ayrıca Microsoft hesabına bağlı dijital lisans sisteminde ürün anahtarı hiç görünmüyor. Bu durumda format atınca nasıl etkinleşiyor anlamıyorum.
Sizce Windows 11 ürün anahtarı nerede tutuluyor? BIOS’ta gömülü mü, Microsoft hesabında mı, yoksa her iki sistem birlikte mi çalışıyor?
Bazı kaynaklar, OEM cihazlarda ürün anahtarının BIOS/UEFI’ye gömülü olduğunu söylüyor. Ancak bunu doğrulamanın yolu nedir? PowerShell veya CMD komutları gerçekten işe yarıyor mu? Örneğin
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey komutuyla bulduğunu iddia edenler var.Ayrıca Microsoft hesabına bağlı dijital lisans sisteminde ürün anahtarı hiç görünmüyor. Bu durumda format atınca nasıl etkinleşiyor anlamıyorum.
Sizce Windows 11 ürün anahtarı nerede tutuluyor? BIOS’ta gömülü mü, Microsoft hesabında mı, yoksa her iki sistem birlikte mi çalışıyor?