macOS Hangi Cihazlarda Kullanılır? Gerçek Kullanıcı Deneyimleri

Emre

New member
Selam arkadaşlar, ben Emre. Son zamanlarda macOS kullanmak istiyorum ama hangi cihazlarda tam performans verdiğini tam olarak bilmiyorum. Özellikle MacBook Air ile MacBook Pro arasında kaldım. macOS gerçekten her Apple cihazında aynı performansı mı sunuyor? iMac, Mac mini veya Mac Studio gibi masaüstü modellerde fark hissediliyor mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ben MacBook Air M2 kullanıyorum, macOS gerçekten çok stabil çalışıyor ama uzun süreli render işlerinde biraz ısınıyor. Günlük kullanım için mükemmel.

Mac mini M1 modeliyle macOS deneyimim harika. Harici monitörle kullanıyorum, performans MacBook’lardan hiç aşağı kalır değil.

MacBook Pro M3 Pro kullanıyorum. macOS, donanımla çok uyumlu. Özellikle Final Cut Pro gibi profesyonel uygulamalarda fark hissediliyor.

Ben hâlâ Intel tabanlı MacBook Pro 2019 kullanıyorum. macOS Ventura ile hala gayet stabil ama bazı yeni özellikler M1 sonrası cihazlara özel oldu.

iMac 2020 ile macOS Monterey kullanıyorum. Şu ana kadar hiç kasma yaşamadım. Apple’ın donanım-yazılım entegrasyonu gerçekten fark yaratıyor.

Ben Mac mini kullanıyorum, sessiz çalışması ve küçük form faktörüyle ev ofis için ideal. macOS da optimize çalışıyor.

Kısacası macOS tüm Apple cihazlarında benzer deneyim sunuyor ama donanıma göre fark hissediliyor. Pro serileri profesyonel işler için daha uygun.